onsdag, oktober 26, 2011

Skeletten i garderoben

De nu ännu nyare moderaterna skäms för sin historia:

Bilden från Max Gustafsons blogg.

"Demokratiskt valda partier får inte göra så här". DN om att Moderaterna med sin historieförfalskning passerat gränsen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

fredag, oktober 21, 2011

Vad ända in i glödheta h-vete håller de på med?

HB:

Elsäkerhetsverket har stängt strömmen i flera byar i Haparanda kommun.

"Elsäkerhetsverket beordrade Vattenfall att se till att strömmen skulle stängas på en sträcka från Risudden i norr till en del av handelsområdet i Haparanda i söder.
Faran med lutande stolpar angavs som orsak. Strömavbrottet trädde i kraft klockan 16.25 på fredagen och det är högst oklart när felet kommer att åtgärdas."

NSD:

Tusentals Tornedalingar är utan ström.

"Detta sedan Elsäkerhetsverket stängt av strömmen.

- Det kan ta en vecka innan alla fått tillbaka strömmen, säger Johan Gullesjö, tvångsförvaltare.

Alla skyller på alla sedan hushållen norr om Haparanda fram till Risudden klockan 16.29 i går eftermiddag blivit utan ström. Detta sedan Elsäkerhetsverket beslutat att stänga av strömmen på grund av säkerhetsbrister.

- Anläggningen har fått förbud att användas, säger Sandra Hjelm, informatör vid Elsäkerhetsverket."



Ursäkta min franska, men vad i h-vete sysslar de med? Man kan väl för f-n inte bara stänga av strömmen för tusentals människor, därav flera jordbruk, för kanske en vecka på grund av formalia? Speciellt när det tydligen, enligt vissa källor, bara var en fråga om timmar innan det påstådda problemet hade åtgärdats?

"Elektrikern Alf Simu från Hedenäset har arbetat med ledningsbytet.

- Vi har jobbat i fyra veckor. Hade vi fått åtta timmar till på oss hade vi varit klara. När vi i dag fick veta att strömmen skulle stängas av bad jag om dispens till på onsdag men det fick vi inte, säger Alf Simu"


"Omkring 800 hushåll är drabbade.

- Det är kolsvart, vi kan elda men jag tänker på alla på äldreboende, på alla som inte kan elda och all fisk och älgkött som förstörs i frysarna, det här kommer att kosta många miljoner, säger Gunnar Björk i Risudden.

Lantbrukare Kjell Lukkari i Mattila drabbas hårt, inga maskiner fungerar och kossorna klagar på att mjölkningen drar ut på tiden och på dålig vattentillgång."

"Ekfors Mikael Styrman säger att det inte finns några säkerhetsbrister, att det är vanligt ledningsbyte som pågår där det ingår att luta de gamla stolparna, dra nya ledningar i nya stolpar och därefter flytta över strömmen.

- Det här är vansinne, vilka galenpannor. Hade jag fått information hade jag överklagat, nu anmäler jag elsäkerhetsverket till riksåklagaren för grovt sabotage."


Oavsett vem som är mest skyldig, konkursförvaltaren Gullesjö som skall förvalta Ekfors kraft eller Elsäkerhetsverket, så är detta en stor praktskandal utan dess like!

Uppdaterat: Vid midnatt kopplades strömmen på igen. HB: "Enligt uppgift ska Elsäkerhetsverket ha tvingats se till att strömmen slås på då reaktionerna från befolkningen har varit så kraftiga."

På måndag har Elsäkerhetsverket att se fram emot att bli polisanmälda för maktmissbruk.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

onsdag, oktober 19, 2011

"En kamel ser inte sin egen puckel, men han ser sin broders"

Ett arabiskt ordspråk som rubrik. Ett annat ordspråk som passar som kommentar till videon nedan kommer från antikens Rom:

"Människonaturen är ofta böjd att använda förstoringsglas till att se andras fel istället för att använda spegel till att kunna upptäcka sina egna"

/Lucius Annaeus Seneca



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

tisdag, oktober 18, 2011

Handlingsförlamade vakter på Rosenbad

Så här i svallvågorna efter det stora drevet mot oppositionsledaren så kommer nu Expressen med ett skandalöst avslöjande, om de tydligen totalt inkompetenta och handlingsförlamade personer som är satta att vakta regeringskansliet på Rosenbad.

Av Expressens artikel att döma är vakterna så villrådiga och osäkra på hur de ska agera, att det första de gör är att springa upp till självaste statsministern och be om råd. Exempelvis om de råkar hitta en borttappad nalle utanför byggnaden.

Detta är ju rent ut sagt upprörande! Vaktpersonalen måste ju bytas ut till mer kompetenta och ansvarstagande personer som tar initiativ och löser problem.

Vår Statsminister Fredrik Reinfeldts tid är dyrbar. För dyrbar för att han stup i kvarten skall störas av vakter som kommer rännande upp till hans ämbetsrum med borttappade nallar och tvingar vår Bamsesnälle landsfader att lägga dyrbar tid (tid som kan ägnas åt att fundera ut nya skattesänkningar) på att se till att de stackars nallarna kommer till sina rättmätige ägare.

Skandalöst dåliga vakter säger jag.

(För en sådan här fin historia om Fredrik Reinfeldt kan väl ändå inte vara något som någon Schlingrat ihop?)

;-)

Lite psychobilly på det:



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

måndag, oktober 17, 2011

Aftonbladet kampanjar vidare

Beroende på vilket budskap nyhetsförmedlaren vill föra ut kan han välja hur han vinklar en nyhet. Ofta räcker det med en slagkraftig rubrik för att få fram sitt budskap. Det är ju rubriken och inte innebörden av texten i artikeln som fastnar i medvetandet hos tidningsläsaren.

DN presenterar resultatet av en opinionsundersökning på följande sätt:

"S-väljare: Rätt att stanna."
"Trots bidragsaffären stöder en majoritet av s-väljarna Håkan Juholt. Sex av tio anser att han bör stanna kvar som partiledare"

Aftonbladet å sin sida väljer en annan vinkel:

"Väljarna har tappat förtroendet för Juholt"
"I en undersökning gjord av Sifo och Svenska Dagbladet tycker 42 procent av de tillfrågade att han ska avgå"

Är det någon som tror att Aftonbladet INTE försöker sänka Juholt?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Dagens järnvägsrallare

Rälsläggning på Haparandabanan.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

lördag, oktober 15, 2011

Om ett drev utan dess like

Den tredje statsmakten brukar man kalla media. Aftonbladet som sparkade igång det drev mot Håkan Juholt som saknar motstycke i historien, verkar ha tagit sig maktpositionen att själv kunna tillsätta och avsätta politiker i de politiska partierna. Detta med rena lögner och skvaller som vapen i jakten på en riktig tolvtaggare att fälla.

Sanningen om Håkan Juholts "fusk" stod hela tiden att läsa i Aftonbladet. Inte minst i en artikel en månad tidigare. Då kunde vi läsa om "Lööfs sluga bostadsklipp" och hur Centerledaren valde att skriva sig i Värnamo istället för med sin make i deras lägenhet i Stockholm. Detta för att kunna kvittera ut samma kostnadsersättning som Juholt.
Ur artikeln: "Först fick hon, helt enligt riksdagens regler, hela avgiften på 4 192 kronor i månaden".
Helt enligt riksdagens regler skriver alltså Aftonbladet som en månad senare hänvisar till att samma glasklara regler inte tillåter att Håkan Juholt får hela avgiften betald!

Hela drevet mot Håkan Juholt startade Aftonbladet alltså med en, troligen fullt medveten, lögn som grund.
När så bloggaren Viktor Tullgren klär av Aftonbladets lögn fullständigt så börjar Aftonbladets Lena Melin vrida sig som en mask på kroken och försvarar drevet med att "det allvarligaste gäller att han så ofta ändrar sig"och medger därmed att Tullgren har rätt och att hon och hennes tidning ljuger.
Chefredaktören Jan Helins svar till Viktor Tullgren med budskapet "skjut inte på budbäraren", "det är inget orättfärdigt drev" och "debatten är feltänkt eftersom den försöker vrida saken till en teknisk fråga om regler" är så förutsägbart, så felaktigt och håller så låg nivå. Det var ju just reglerna det handlade om när klappjakten drog igång!

Aftonbladet har medvetet ljugit och vilselett läsarna i jakten på det stora villebrådet att fälla.

Jan Helin som är den ytterst ansvarige för detta verkar ha haft Håkan Juholts avgång på sin agenda. SR Medierna:
"Medierna har åkt upp på Aftonbladet, där allt började för en vecka sedan, och talat med Jan Helin.
Medan vi väntar på intervjun hörs Jan Helin och en kollega diskutera. Vi hoppas att Juholt avgår idag, säger kollegan. Ja, säger Jan Helin innan han kommer in till intervjun."

Lyssna på Medierna om drevet


Många kräver nu Helins avgång. Ur Per Åhlströms mail till Jan Helin:

"Du har svikit dina Aftonbladets läsare genom att slå i dem ogrundade lögner.
Du har svikit allt vad journalistisk heder heter och du har inte kunnat eller velat ställa ens enkla kontrollfrågor för att undersöka sanningshalten i de påståenden Aftonbladet gjort om Håkan Juholts kostnadsersättning för dubbel bosättning.
Som f.d. chefredaktör och ansvarig utgivare för Nya Norrland/Dagbladet och f.d. ledamot i Pressens Opinionsnämnd är jag både förbannad och ledsen över att chefredaktören för Sveriges största tidning drar hela vår yrkeskår i smutsen och inte kommer ens i närheten av att leva upp till det ansvar som åvilar en ansvarig utgivare.
Det är inte Håkan Juholt som ska avgå. Det är du! Och dina kolleger på Stockholms övriga dagstidningar, som inte heller tycks veta vad källkritik och faktakontroll är."


Min åsikt är att både Lena Melin och Jan Helin borde se sig om efter nytt jobb. Kanske att Per Schlingman har plats för dem i sitt propagandaministerium?

När det kommer till själva huvudpersonen i denna fullkomliga tornado som dragit igenom medierna, så har Håkan Juholt bara vuxit i mina ögon. Lugnt och sakligt har han bemött medias anstormning och stått upprätt i en orkan där de flesta andra hade dukat under ganska tidigt. Att klara av att stå upp i en sådan storm medan man samtidigt blir knivhuggen i ryggen från sina fiender inom partiet tyder på en enorm integritet.
Dock gjorde Juholt ett misstag. Han tog Aftonbladets lögn om de glasklara reglerna för att vara sanning och återupprepade det.

Slutligen undrar Kajsa Ekis Ekman om det är tillåtet att vara S-ledare:

"Vi ser en utveckling där de ledare som har medierna i sina händer, som Berlusconi, kan begå brott på brott och ändå klara sig.
Och där de ledare som försöker genom­driva sociala välfärdsreformer, som Obama, utsätts för hatkampanjer av Murdochägda Fox News.

De senaste två svenska social­demokratiska partiledarna har båda fått utstå mediala drev utan like. Ingen anledning är för liten, inget fel för obetydligt för att kräva ledarens avgång.

Jag bara undrar: är det tillåtet – för någon – att vara socialdemokratisk partiledare?"

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Ett stulet inlägg

En Bild(t) som säger mer än tusen ord.



Helt skamlöst stulet från Tokmoderaten(!)

fredag, oktober 14, 2011

En fredagkväll i hockeysverige

Asplöven mötte Piteå i kvällens match i division 1A.






"The man behind the mask" Gusten Törnqvist.



Efter full tid och förlängning var ställningen 2-2 och matchen fick avgöras på straffar. Henrik Thegel sätter första straffen som också blir det matchvinnande målet. Gusten tog nämligen samtliga straffar.

Uppdaterat:Den oförliknelige Lasse Stenmans referat av matchen hittar ni här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kuppen misslyckades

Håkan Juholt sitter kvar och förundersökningen läggs ner.

Mer än så hinner jag inte kommentera om detta just nu.

torsdag, oktober 13, 2011

Lightbox i bloggen

Blogger har nu implementerat Lightbox för bildvisning i bloggen. Ni kanske redan har hunnit märka av det, själv upptäckte jag det alldeles nyss.

Fördelen är att när man klickar på en bild i ett inlägg så syns de övriga bilderna i inlägget som småbilder nertill, och med musens rullhjul så kan man snabbt växla till nästa bild, istället för att som tidigare backa till föregående sida för att sedan klicka på nästa bild.

"When clicked, images now expand into a shiny new overlay that displays them at their full size for optimal viewing.

Once an image is opened in the lightbox view, any other images from the same post will now appear as thumbnails along the bottom, which can be easily browsed by clicking the arrow keys on the left or right side of the lightbox"

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Nu är det hjul igen

Eftersom det blev av att köpa ny bil i somras så blev det nu följdaktligen också dags att lätta på lädret och införskaffa nya vinterhjul till densamma. På grund av vinterdäcksbristen i Europa så gick det inte att välja och vraka mellan fabrikaten för att hitta favoriten utan man fick mer eller mindre ta av det som fanns och passade. Så då fick det bli Michelin. På fem-ekrade Enzo-fälgar.

Men varför ska det vara så breda hjul på vintern nuförtiden? När det förr var 165-175 breda däck så har bilar i samma storlek nu ofta endast 215 som godkänd dimension, och samma för både vinter- och sommardäck. Är det bara en modegrej av fabrikanterna eller är det EU som har ett finger med i spelet?

Det är ju ingen fördel med breda hjul på vintern. Tvärtom.

Mera på ämnet hjul.
Under kategorin "en bra grej" hamnar den här släpdragaren. Redan efter två minuters användning kunde jag konstatera att de där hundralapparna den kostade var väl investerade pengar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

onsdag, oktober 12, 2011

Vad är det som pågår egentligen?

En uppföljning till föregående inlägg om reglementet för hyresersättningarna för riksdagsledamoterna.

Den som för bara ett par dagar sedan gick in på riksdagen.se och letade efter reglerna för hyresersättningarna hittade följande:

Övernattningsbostad och hotell

En ledamot som bor mer än 50 kilometer från Riksdagshuset har rätt till en övernattningsbostad i Stockholm. Riksdagen har cirka 250 övernattningsbostäder som ledamöterna kan använda kostnadsfritt.

Den som har en egen övernattningsbostad i Stockholm kan få ersättning för den med högst 7 000 kronor per månad.

Ledamöterna får ersättning för hela kostnaden för hotellrum vid tjänsteresor.”

Går man så in där idag och läser så hittar vi en mera utförlig text:

"Ersättning för egen övernattningsbostad i Stockholm

En riksdagsledamot är berättigad till ekonomiska förmåner enligt lagen om ekonomiska villkor. Där framgår att en riksdagsledamot som har mer än 50 kilometer från sin privata bostad till Riksdagshuset kan få ersättning för en egen övernattningsbostad i Stockholm. För en sådan övernattningsbostad som ledamoten själv hyr betalas en ersättning som motsvarar den faktiska kostnaden upp till ett visst belopp. För närvarande uppgår den maximala ersättningen till 8 000 kronor per månad. Det är alltså den faktiska kostnaden som ersätts.

För att få ersättning för en övernattningsbostad fyller ledamoten i en blankett och skickar den till ledamotsservice tillsammans med en kopia på hyreskontraktet eller motsvarande dokument där hyran/avgiften framgår.

Bestämmelserna tillämpas så att ledamoten får ersättning för sin del av bostadskostnaden om ledamoten bor tillsammans med någon annan."

Reglerna har alltså ändrats/preciserats mer. Det framgår också att uppdateringen skett 2011-10-10. Alltså 3 dagar EFTER att Aftonbladets avslöjande om Håkan Juholts hyresersättning detonerade i media!!

När Juholt konfronterades med Aftonbladets uppgifter så talade han sanning. Idag är reglerna plötsligt ändrade och Juholt framstår som en lögnare!

Vad är det som pågår här egentligen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kryssrutan som inte fanns

Aftonbladet:

"Håkan Juholts advokat Hans Strandberg har nu gått genom reglerna kring hyresersättningar.

Trettio riksdagsledamöter begär i dag pengar för egna lägenheter. Strandberg menar att det inte finns nedskrivet någonstans hur hyran ska ersättas om bostaden delas med någon annan.

– Då frågar man sig hur hela den här historien har fått de här dimensionerna. Jo, det har att göra med att några av de här trettio har begärt halva hyran, säger han till TT.

-Men det finns inte några uttalade riktlinjer eller någon fastlagd praxis utan det har bara blivit så.
Han medger att grundtanken troligen är att enbart ledamoten ska få sina kostnader ersatta men hävdar att det, utifrån ett juridiskt perspektiv, är långt ifrån solklart att Juholt har brutit mot några formella regler.
– Det självklara regelverket är inte så självklart, säger han."

Är det fel på Juholt som inte kan fylla i en blankett? Nej, knappast det är nog snarare fel på blanketten samt riksdagens slappa regelverk och hantering av ersättningssystemen till de folkvalda.

Så här ser blanketten ut. Döm själv hur svårt det är att fylla i rutan "Bor ensam/bor inte ensam"

Angående reglementet: frilansjournalisten Ingemar Lindmark om att Juholt massakreras på felaktiga grunder

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Revolution i USA?

Kommer 2011 att skrivas in i historieböckerna som året då det amerikanska folket, inspirerade av folket i arabländerna, vaknade upp och revolterade mot de rika och mäktigas korrupta s.k demokrati?

Occupy Wall Street växer sig i alla fall större och större och sprids nu inte bara över USA utan över hela västvärlden.




Än så länge flinar finans-svinen på Wall Street men vem vet...



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

tisdag, oktober 11, 2011

En regnig höst

Efter en rekordjämn, och lång, sommar så fick vi en rekordblöt höst. Har det någonsin förr regnat så här mycket i september - oktober?

Jag har aldrig förr skådat så högt vattenstånd i älven i oktober, gott och väl en och en halvmeter över det normala. (Uppdatering 13/10 : vattenståndet är snarare hela 2,7 meter över normalt)


På ämnet vatten så kan ju någon vilsen skyltläsande anglosaxare bli lite fundersam över vad det är som rinner i älven egentligen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommer den motvillige partiledaren att avgå?

”Oj! De är inte kloka. Jag är alldeles för yvig, ostrukturerad – jag har inte en personlighet som passar för att ha ett sådant ledande uppdrag. Jag vet det, jag känner mig själv väldigt väl. Jag ser det som helt otänkbart. Jag har varken kapaciteten politiskt eller socialt att ställa mig först i Sveriges största politiska parti. Jag inser min begränsning.”

Håkan Juholt när han tillfrågades om att kandidera som ny partiledare i Socialdemokraterna.

När ingen annan ville ställa upp så accepterade ändå den tydligen innerst inne motvillige Håkan Juholt att väljas till Socialdemokraternas partiledare. Frågan är nu om Juholt kommer att avgå och hur smärtsam processen att hitta en ny ledare blir?

Åtminstone retoriskt så har Juholt gett ett intryck av att vara en äkta socialdemokrat, så om ett partiledarskifte nu blir aktuellt så får vi hoppas att den påbörjade (?) vänstersvängen fortsätter och partiet landar i valet av S-kvinnornas ordförande Lena Sommestad som partiets ledare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

fredag, oktober 07, 2011

Fredagsmusik: Tainted Love, från Motown till skatepunk

Dags för lite musik så här på fredagskvällen. En enda sång men i olika versioner.

Tainted Love, då tänker man på 80-talet och syntbandet Soft Cell som hade en hit med den låten men faktum är att originalet spelades in på 1960-talet av Gloria Jones.



Soft Cell med sin version som blev en stor hit.



Men bäst låter nog Tainted Love i rockabilly-version....



...eller som skatepunk.



Eller vad tycker du?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Stackars barn

TV-programmet "Lyxfällan" tog sig an fyrabarnsfamiljen som gick back 45 000 kronor i månaden, hade obetalda räkningar på 105 000 kronor och skulder på över en miljon kronor.

"– Min X-box och min Playstation försvinner, jag orkar inte det, jag orkar fan inte mer. Det är det enda jag har, säger Mikael med gråten i halsen när han tvingas sälja sina tv-spel."

Mikael är trettio år gammal och pappan till de fyra barnen i familjen.

"Det är det enda jag har"

Stackars barn!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,