onsdag, maj 16, 2012

Hur lågt kan DN sjunka?

Stoppa pressarna! Lät det så på DN:s redaktion när Mats J Larsson presenterade sitt stora avslöjande? En så betydelsefull och världsomvälvande nyhet att rapporteringen om Reinfeldts senaste groda om arbetslösheten skulle överskuggas helt och hållet och förpassas till glömskans arkiv.
För det var väl det som var meningen? Skademinimering genom att förskjuta fokus, allt för att rädda Den Store Landsfadern. Och vad passar väl bättre för slaskpressens ickejournalistik än att ta fram Håkan Juholt och ställa sig att spotta på honom?

Mats J Larsson i DN:
"I stället för att citera TT-uttalandet av Reinfeldt om att arbetslösheten är låg bland "etniska svenskar" missade Håkan Juholt en bokstav. Riksdagsledamoten Juholt, känd för att få ta tillbaka sina uttalanden under sin korta tid som partiledare för Socialdemokraterna, skrev i stället ”etiska svenskar” i sitt inlägg på Facebook vid lunchtid i dag."

En felstavning på Facebook blir en nyhet!!
Finns det någon journalist kvar på DN? I så fall bör de skämmas över att jobba på en tidning som håller en nivå till och med under pissrännans.


Jag som trodde att den här bilden från januari var ett exempel på satir. Tyvärr så visade det sig att den beskrev verkligheten i det allt mer bisarra borgerliga medielandskapet där DN verkar inta en särställning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att DN kan sjunka precis hur långt som helst. Har under långa perioder prenumererat på den, men efter att deras journalister och ansvariga ersatts med.......??? jag vet inte vad. Möjligen ett gäng från kvällspressen eller Hänt i veckan, har jag valt att avsluta min prenumeration.
Har mailat DN ett flertal gånger och ifrågasatt vad de håller på med, men naturligtvis aldrig fått något svar.
Här om dagen ringde en av dessa flitiga telefonförsäljare och undrade om jag inte ville prenumerera igen, men jag tackade nej eftersom jag tycker att deras journalistik ligger långt under lågvattenmärket. Han påstod att de som skrivit var frilansare. Så tydligen finns ingen ansvarig på DN längre.
Kort sagt: Det är en riktig skittidning.
(T.om SvD som ju är blåare än blå rapporterar korrekta nyheter oavsett om det gynnar regeringen eller inte. Heder åt dem.)

Knapsu sa...

Det är bra att du ger dem lite feedback. Det borde ju alla göra så kanske, kanske att tidningarna nån gång skärper till sig.