måndag, maj 07, 2012

Sammanfattning av partiledardebatten igår

 Partiledardebatten igår i SVT kan man nog sammanfatta med att vi fick se 7 borgerliga partier mot ett enda oppositionsparti. Ett oppositionsparti som förordade traditionell socialdemokratisk politik. Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt var ju den enda som förordade ett alternativ till den nyliberalism som nu inbjuder kapitalet att plundra statskassan på våra inbetalda skatter och fullständigt raserar vårt genom generationers hårt arbete uppbyggda samhälle.

En koalition mellan Socialdemokraterna och Moderaterna som bildar regering 2014 verkar allt mindre främmande. Socialdemokraterna verkar inte ha modet, verktygen eller ens lusten att bekämpa den brända jordens politik med skattesänkningar och privatiseringar som den borgerliga alliansregeringen fört sedan 2006.

Med den debatten i åtanke så är det ju intressant att konstatera att det franska folket igår valde en president som vill satsa på nya lärarjobb, höjd minimilön, sänkt pensionsålder för dem som jobbat länge och 75 procents marginalskatt för riktiga höginkomsttagare.

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, dagens socialdemokrater är tyvärr väldigt lika moderaterna i sina åsikter.
Det verkar mest vara intresset att själv vara i ropet som gör att de driver ett eget parti.
Inte längre att värna om alla i landet.

Knapsu sa...

Jo det är trångt i det "mittens rike" som glider allt längre högerut, kan man väl säga.

Självintresset regerar nog mer eller mindre i alla partier. Att vara politiker är inte längre ett kall, utan ett sätt att göra karriär.