torsdag, maj 17, 2012

Wolodarski sågar nyliberalismen

 Hoppsan, hoppsan! Den nyliberale ledarskribenten Peter Wolodarski på DN sågar nu plötsligt hela den nyliberala åtstramningspolitik som han själv ständigt predikat:

"Samtidigt ger de senaste årens utveckling den nye franske presidenten delvis rätt, även om hans egna recept andas populism. Trots att krisländerna stramat åt rejält – för att återvinna marknadens förtroende – är räntorna fortsatt höga. Skuldbergen växer och blir allt dyrare att finansiera.
Så riskerar de utsatta staterna att dras ned i en ond och självförstärkande spiral av stigande lånekostnader och tilltagande marknadsmisstro"

Det är ju positivt, om än oväntat, att Wolodarski nu har fått upp ögonen och ser hur saker och ting fungerar i verkligheten, istället för att blint tro på nyliberala ekonomiska teorier.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

martin sa...

Problemet är att liberaler har vattentäta skott inne i huvudet. Precis som religiösa har. De kan alltså sektionera hjärnan och sortera verkliga konsekvenser av sin ideologi i fack som inte står i relation till den teoretiska effekten av ideologin. På så vis kan de förfasa sig över konsekvenserna av ideologin utan att det någonsin påverkar ideologin.

Ett välkänt fenomen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Compartmentalization_%28psychology%29

Knapsu sa...

Precis! Och som jag skrev i en annan kommentar angående nyliberalernas tänkande:

"En tänkt tanke måste vara isolerad från nästkommande tänkt tanke. De får aldrig kopplas samman. Då blir det fel"

Exempel: Se till att alla hyresrätter förvandlas till bostadrätter så att folk tvingas låna för att dyrt köpa loss den bostad de bebott i tiotals år. Sedan förfasa sig över att folk är skuldsatta och peka på att de måste börja spara pengar. (Annie Lööf)