fredag, maj 04, 2012

Jodå, Östros byter värderingar som han byter kavaj

Den förre ministern och socialdemokraternas ekonomiskpolitiske talesman Thomas Östros har fått ett nytt jobb. Han blir Svenska Bankföreningens nye VD.Givetvis så ser Östros inga som helst problem med att han går från att ha företrätt arbetarrörelsen och den lilla människan till att nu driva kapitalets och storbankernas intressen.
" – Man byter inte värderingar som man byter kavaj, dom har jag kvar" svarar Östros på frågan om han nu inte byter sida.

Som ekonomiskpolitisk talesperson för socialdemokraterna uttalade sig Thomas Östros för bonusförbud i bankerna.
Om bankernas bonusar tycker han nu att "Det är ägarnas ansvar vilken lönebild man vill ha".

Denna nyhet leder oss osökt till uttalandet av Håkan Juholt om hur han inte riktigt visste vilka krafter han utmanade när han retoriskt angrep bankerna, euron och girigheten.

För ni kommer väl ihåg vem som var en av de flitigaste när det kom till att hugga Juholt i ryggen? Det var ju en viss ekonomisk talesman som tvingats bort från sin post när Juholt tillträdde.

Tror någon verkligen på allvar fortfarande att Juholt tvingades avgå på grund av trassel med reseräkningar, hyresersättningar och slarviga uttalanden?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

martin sa...

Trodde ingen skulle lyckas slå Göran som flyttade in i en symbol för gammalt klassförtryck. Men nu har vi vinnaren! Går från arbetarrörelsen till bankerna. Det går inte svika saken på ett värre sätt.

Östros, hade du dolken bakom ryggen hela din karriär?

Knapsu sa...

Undrar vad pappa bergsprängaren från det rödaste röda Malmberget säger nu?

Björn Nilsson sa...

Har inte Östros haft samma värdering hela tiden oavsett position, och den värderingen heter "Östros är sig själv närmast"? Har man den inställningen är det väl inget problem att i övrigt byta åsikter hur som helst?

Knapsu sa...

Kanske att Östros från början hade rätt värderingar (han borde ha det med tanke på sin bakgrund) men att han med tiden och allt eftersom han kom allt högre upp i hierarkin tappade bort dem?

Dolken drog han nog fram bakom ryggen redan när Mona tillträdde och "Papa" Göran försvann ut i kulisserna.

Björn Nilsson sa...

Verkar inte namnbytet lite skumt? Vad var det för fel med Waaranperä? Kunde folk få för sig att han var norrbottensfinne? (Vad betyder det förresten - 'Bergrumpa' eller något i den stilen?)

Knapsu sa...

Jo något sådant.
Hade det stavats med ett enkelt v så hade det nog betytt "varning för arslet"!
:-))