måndag, september 06, 2010

Dumskallarnas konspiration

DN:

"Ökat tågkaos, högre priser och mindre trafik. Det är några av riskerna som flera aktörer varnar för inför regeringens totala avreglering av järnvägen. ”Det är alltid ett motstånd mot att göra förändringar”, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson (C).

Remissinstanserna var hårda i sin kritik av regeringens utredning om järnvägskonkurrens 2009. Många pekade på bristen på spårkapacitet. Flera föreslog att avregleringen borde vänta tills järnvägen byggts ut.

Majoriteten av de närmare 60 instanserna sa nej till regeringens förslag eller ansåg att frågan borde utredas mer. Två myndigheter ansåg att risken för högre priser och minskat resande inte utretts"Att det är brist på spårkapacitet tänker Torstensson lösa med.......

"– Vi har brist på moderna fordon. Jag förväntar mig att man kommer med nya fordon"

Dumskallarnas konspiration bara fortsätter och fortsätter......

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

Fredrik sa...

Inte är du förvånad? Ingen kan väl vara förvånad? Det är alliansen rakt upp i det sollösa landet.

Björn Nilsson sa...

Tänk om de inte är dumma. Tänk om de faktiskt har en plan, och att de vet vad de gör och vad konsekvenserna blir! Borgerliga anarkister som försöker riva ner allting.

martin sa...

Jag har redan kapitulerat för borgarna. Jag kör numera bil, billigare och bättre än deras tåg.

Nej, jag tar inte individuellt ansvar för systemfel.

Knapsu sa...

Nej jag blev inte förvånad, det här visste man ju om. Instämmer också i Björns annalys, men nog är dumskallarna överrepresenterade bland borgarna ändå. Det märks när de kläcker ur sig sina argument.

Bert sa...

Inte någonstans har avreglering av järnvägstrafiken varit lyckosam. I Storbritannien är det ett rent fiasko, där säkerhetsbestämmelser och annat överträddes. Nu har staten blivit tvungna att återta trafiken på vissa sträckor.

Tyskland har också försökt.

Att vi i Sverige skulle lyckas bättre är knappast troligt.

Knapsu sa...

Det bedrövliga är att det är en än mer omfattande avreglering som skall ske i Sverige, än den som skedde i Storbritanien (som de blev tvugna att backa).