tisdag, september 07, 2010

Nu har du chansen, Beatrice Ask

Efter att ha bedrivit lite samhällsomstörtande verksamhet i en form som polisen rubricerar som sabotage, lastade i eftermiddags "elpatronen" ur likbilen på torget i Haparanda. Nu var det nämligen dags för lite politisk pajkastning.

"Partners in crime"?

Norrbottens troligen största rättshaverister genom tiderna, elbolagsdirektören Mikael Styrman och narkosläkaren Anders Mansten höll nämligen sitt politiska möte på torget.

Eftersom jag inte försett mig med några ruttna tomater och middagsbestyren samtidigt väntade hemma så stannade jag inte kvar för att höra herrarna sjunga sin duett.

För övrigt så bör Terroristlagen mycket väl kunna tillämpas när det gäller Ekfors Krafts agerande i måndags:

I Terroristlagen definieras terrorism i andra paragrafen. Sabotage utgör (enligt terroristlagen) terroristbrott, om paragraf 2 uppfylls.

(paragraf 2: Tvinga offentliga organ eller mellanstatliga organisationer att vidta eller inte vidta en åtgärd)

Så nu har Beatrice Ask chansen att visa framfötterna i kampen mot terrorismen och äntligen lagföra någon i Sverige för terroristbrott. Detta genom att agera med kraft mot Ekfors Kraft.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

12 kommentarer:

Fredrik sa...

Men herregud, anmäl karln nu!

martin sa...

Jaja, karl gjorde folk en riktig tjänst. Han demonstrerade på ett ypperligt sätt att det är helt ohållbart att låta för samhället nödvändig service dikteras av privatintressen!

Det inser man omedelbart när man läser om något sådant att man inte kan ha kapitalister, som kan utöva sådan makt över vitala delar av samhället.

Det blir ett bokmärke på den artikeln.

iZac sa...

Jo senaste utspelet, med att stänga strömmen igen var ett mycket dåligt drag i herr styrmans schackspel, om man så säger...

Mötte för övrigt likbiln på Kukkolarakan, förmodligen på väg mot Ötå... :)

Björn Nilsson sa...

Det finns nog en undantagsparagraf som gör att kapitalistisk utpressning inte räknas som terrorism. Kan inte några tusen av Tornedalens älgjägare ha vapenmönstring utanför var nu den här karl bor och muttra lite hotfulla kötteder på lokal dialekt? Det kanske kan ge effekt?

På tal om Tornedalen så slog jag på Spotify idag, och där kom det upp reklam för era lokala hjältar Raubtier.

martin sa...

Björn,
utpressning?! Att låta kapitalister hålla samhället gisslan är det ju! Gisslantagande är terrorism! :)

Knapsu sa...

Björn: Kanske jag till och med får dig att börja lyssna på Raubtier?

När det gäller Styrman så är det bara ett piller upp i baken, blöja på, en huva över huvudet och sedan in i ett flygplan med destination Guantanamo Bay.
Case closed!

Anonym sa...

Nu har Energimarknadsinspektionen hos förvaltningsrätten begärt tvångsförvaltning av Ekfors Kraft. Så det kanske löser sig med strömmen till kommuner och andra. Men Styrman kan nog ingen ändra på.

/Meikäläinen

Björn Nilsson sa...

Nja, jag lyssnade i ca tio sekunder och gick sedan över till andra takter, så att säga ...

Knapsu sa...

Du är inte nog mycket allätare s a s!

;-)

Knapsu sa...

Musikalisk allätare, alltså.

Anonym sa...

Ekfors är under tvångsförvaltning, men inte under Styrman som brevhotar alla sina abonnenter att inte betala till tvångsförvaltaren och istället betala "som vanligt" till Mikael Styrman. Vägrar ge ut sina kundlistor till tvångsförvaltaren. Elbaronen i Övertorneå är det rätta ordet.

Han flyger ofta över med sin helikopter och beskådar "sina ägor", samtidigt som han likt den ökände George W. Bush bär en cowboy-hatt.
Vilken företagare med självaktning hotar sina kunder???

Skandal. Detta är bara ännu ett exempel på hur fel nyliberalerna är ute..

Nästa finanskris kommer alla avregleringar ordna hårdare i Sverige nästa gång, tro mig!

Knapsu sa...

Anonym: Elpatronens agerande senaste tiden med förtäckt hot mot den som är satt att sköta tvångsförvaltningen, och hoten om att stänga av strömmen för kunderna är ju något som jag borde hunnit blogga om.

Det är för bedrövligt att folk ska vara oroliga även när de gör rätt för sig.