torsdag, september 02, 2010

I den "eniga" regeringsalliansen är Göran Hägglund till och med oense med sig själv

I media har myten odlats om de rödgröna som inte kan enas medan regeringsalliansen framstått som enig. Sanningen är att de rödgröna är, och har varit, enig i det mesta sedan länge. Sanningen är också att den förment eniga regeringsalliansen är högst oenig i många och mycket stora frågor. Bara så där på rak arm drar jag några viktiga frågor där oenighet råder bland de som skall framstå som den eniga regeringsalliansen:

Obligatorisk A-kassa.
Ändrade turordningsregler i lagen om anställningsskydd.
Höjt vårdnadsbidrag.
Avskaffad värnskatt.
Förstatligad skola.
Utökat rut-avdrag.
Utförsäljning av Vattenfalls tyska kolkraftverk.

Nu senast så är Göran Hägglund till och med oense med sig själv.
Sveriges Radio Ekot:

"– Det är ett besked som jag lämnar nu - att vi tänker oss att steg för steg ta oss fram till en situation där det inte är någon skillnad i beskattning mellan pensionärer och löntagare, sade Göran Hägglund till Ekot i går.
I dag klargör Görar Hägglund vad han menar: Pensionärer ska betala högre skatt än de som jobbar även i framtiden. Men skillnaden ska vara avsevärt mindre än i dag."


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Göran Hägglund anser att man saknar människovärde om man blir utförsäkrad. Han slår sig för bröstet och påstår att han gett 41 % av de utförsäkrade tillbaka sitt människovärde. 59 % letar fortfarande efter människovärdet. Kan det vara Fredrik som stulit dem?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7705321.ab

Anonym sa...

Vilken käftsmäll mot centern när Reinfeldt sa att det inte är aktuellt att ändra i LAS. Det ger inga fler jobb utan leder bara till till otrygghet på arbetsmarknaden. Karln har rätt i det, men man behöver ju inte vara raketforskare för att begripa det. Det ofattbara är hur centern med den drucknes envishet driver frågan om ändringar i LAS.

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Tänk om Kd och Centern skulle åka ur riksdagen i år?

Snacka om jackpott!