onsdag, september 08, 2010

Matematik och språk med fröken Maud

10 000 nya jobb blev 3000 men egentligen bara 1000. Att inte Maud från början drog till med 100 000 nya jobb när hon ändå var i farten?

Sedan så lär Maud oss också en ny betydelse av ordet obligatorisk. Enligt ordboken betyder obligatorisk: föreskriven, som måste gälla, inte valfri, tvång. I Mauds och borgarnas nyspråk så betyder obligatorisk istället frivillig. I alla fall när det handlar om något som kan upplevas som krav på företagen.



För medborgaren, och speciellt den arbetslösa kvarstår dock den gamla betydelsen av ordet obligatorisk, nämligen tvång. Som exempel kan vi sätta in en böjningsform av ordet i en mening: I framtiden kan den arbetslöse tvingas söka jobb som soldat.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fälldin lovade 400.000 nya jobb och det blev ju inget av det som den minnesgode kommer ihåg. Så ouppfyllda jobblöften från centern är ju normaltillståndet och inget att förvånas över.

Mer intressant är dock det hat som Maud uppvisar mot V och även S. Detta togs upp i morgon-TV där man även uppmärksammade tittaren på att samma hat och avståndstagande INTE sker mot Sverigedemokraterna.
Centern visar verkligen upp det högeransikte som man ideologiskt alltid haft. Storbonden som ser ner på på arbetaren. Och dessutom med sin tystnad smeker suspekta figurer längst ut till höger.

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Precis som du säger, visst är det märkvärdigt med detta hat mot speciellt Vänsterpartiet?

Och visst tusan väljer Centern samarnete med nazismen före socialismen.

Mycket anmärkningsvärt.

Anonym sa...

Det var en befrielse att ikväll lyssna på Maria W. från Miljöpartiet till skillnad från Maud O. häromdagen. Klasskillnad!

Wetterstrand har ett resonemang som är genomtänkt och logiskt. Och tydligt och klart och lätt att följa som lyssnare. Oavsett man delar åsikterna eller inte.

Och tydligt var det också kring frågan om SD. De ska inte få något inflytande.

I den frågan är det bara tystnad från alliansen. Vilket spel alliansen kör, när de avser att regera med stöd från SD.

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Har nog sagt det förr men.. tänk om Wetterstrand varit partiledare i S?
Då hade S sopat banan med borgarna.