fredag, januari 13, 2012

Det pågående rånet av Sverige

Sent en fredagskväll orkar jag helt enkelt inte formulera inlägget som var i tankarna i morse. Istället tar jag ett annat spår, ett annat ämne och återger ett stycke från Sanna Lundells pricksäkra och läsvärda kolumn i Aftonbladet om hur "Förvirrade sossar gick på Moderaternas skitsnack":

"...Jag får inte ihop det här nämligen. Jag kan inte tolka det på något annat sätt än att Moderaterna utför ett ­brutalt och metodiskt rån på Sverige.

Det som vi äger tillsammans, som byggts upp av skattebetalarnas slit, av våra far- och morföräldrars hårda jobb och lojalt inbetalda skattekronor, det som en gång i tiden kom att bli världens bästa vård och världens ­bästa skola och världens bästa barnomsorg – nu slumpas allt detta fina ut till redan rika människor.

För inte är det vårdbiträdet Gunvor som får del i miljonvinsterna. Inte barn­skötaren Eivor eller städaren Anita ­heller. Det var bara ett lurendrejeri som Moderaterna använde som lockbete för att ­värva trötta och förvirrade sossar, att det statligt ägda skulle köpas upp och drivas vidare av helt vanligt folk som plötsligt fick unika chanser att ­utveckla företagens potential. Vilket skitsnack. Att vi gick på det.

Nu ägs snart 60 procent av Stockholms vårdcentraler av privata aktörer och det är ­bara en tidsfråga innan Capio, Carema och Aleris äter upp allt vi en gång ägt tillsammans.

Jag ber er att tänka litet ­extra på att vi alla inom en ­relativt snar framtid ­kommer att ligga där i den privat­ägda sjuksängen med en full blöja och nekas blöj­byte på grund av riskkapitalisternas vinstkrav.

Alla utom Filippa och hennes rika kompisar som samlat på sig miljonvinster och har råd med privat sjukförsäkring. De får blöjan bytt när de vill."Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så klokt skrivet.

Anonym sa...

Jonas Sjöstedt är alldeles lysande just nu i Agenda. Han lyckas på några få sekunder tydliggöra centerns och alliansens bedrägeri.

Annie Lööfs valfrihet i äldreomsorgen är vårdbolagens valfrihet att berika sig på våra skattepengar och därmed de äldre. Sjöstedts valfrihet är de äldres valfrihet att få en promenad i friska luften, få duscha när man vill etc, ha tillräckligt med personal, helt enkelt få god omsorg.

Varje skattekrona ska gå till de äldre, inga kronor ska gå till vinst i vårdbolag.

/Meikäläinen

Anonym sa...

Med lite eftertanke skulle ju vem som helst i detta land inse alliens bedrägeri. Men uppenbarligen tycker merparten av landets befolkning att gamla, sjuka eller i övrigt svaga grupper får skylla sig själva.
Annars skulle inte utsugningen av landet och utslagningen av sjuka och utnyttjandet av arbetslösa som gratis arbetskraft till stora företag ha fått gå så långt.

Knapsu sa...

"Med lite eftertanke". Det är väl just det som saknas när man bara ser och glädjs åt att man fått sänkt skatt.

Kanske Jonas Sjöstedt är den som får folk att börja tänka efter?