fredag, januari 20, 2012

Den ena har hästsvans, den andre är flintskallig men båda vill de stå där och bocka med naapukkan i handen

Borg och Reinfeldt har snart sålt ut alla tillgångar som vi medborgare i Sverige tillsammans tidigare har ägt, förvaltat och där vi kunnat använda avkastningen i företagen till att återinvestera i att ha ett bra och väl fungerande samhälle. Ett samhälle med fungerande arbetsmarknad, infrastruktur, sjukvård, utbildningsväsende och ett socialt trygghetssystem som inte lämnar någon utanför.

Mycket av vårt gemensamma ägande har under Reinfeldts regim, av rent ideologiska skäl, i princip skänkts bort till vrakpris till spekulanter som sedan i sin tur snabbt sålt vidare till det rätta marknadsmässiga priset som i vissa fall varit 20 gånger högre.

Men det räcker inte för dem att rea ut eller skänka bort allt vi äger och har i Sverige.
Nu tänker Firma Reinfeldt och Borg betala med dina och mina pengar för att de själva ska få stå med mössan i handen och be om ursäkt i Bryssel.

Jag skrev om det i december, bloggen Cornucopia? skriver om det idag:

"Borg och Reinfeldt säljer inte ut Sverige - de betalar för det."

Att ansluta Sverige till den nya europakten, ESM, är inte att sälja ut Sverige.

Det är att betala för att Sverige skall omfattas av detta odemokratiska otyg som ESM innebär. Ansluter vi oss skall vi, du och jag, betala Sveriges andel av de 700 miljarder EUR som skall stoppas in i pakten. Vi skall betala för att vara med, så att några politiker skall få stå med mössan i hand, bocka och buga och säja, "ja, vi samarbetar och går med på allt ni säger och tillämpar det hårdare och mer strikt än alla andra länder, för vi vill vara bäst i klassen - vi var mobbade i grundskolan och vill nu vara duktigast och med i klubben". Eller som Reinfeldt och Anders the Borg kallar det: "göra sin röst hörd" eller "inflytande".

Reinfeldt/Borgs svåra uppväxt och önskan att bli älskade av sina likar borde inte drabba resten av Sverige, men nu gör det det eftersom dessa män hamnat där de är."


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Väl talat!!