torsdag, januari 26, 2012

Skälet till Juholts avgång

Se där, det tog bara några timmar efter att det blivit klart med ny partiledare för socialdemokraterna så fick vi bekräftat vad som låg bakom beslutet att Juholt måste avgå:

"Kort efter VU:s utnämning av Stefan Löfven som ny partiledare för Socialdemokraterna meddelade S i ett pressmeddelande att de och regeringen nu är överens om europakten"

Precis som jag, och många andra, misstänkte var det Juholts tydliga nej till att ansluta Sverige till EU:s finanspakt som slutligen fällde honom.
Socialdemokraterna, och speciellt den högsta partieliten, är riktiga EU-kramare och att ha en partiledare som speglar den folkvilja där man inte älskar EU och inte vill inför euron, var tydligen helt oacceptabelt för det verkställande utskottet. Därför tvingade de honom att avgå.

Julius Cesar dödades med 23 dolkstygn, Juholt med 9 enligt skvallertidningarna.


Så nu ska vi kasta 100 miljarder kronor till de banker som fifflat med räkenskaperna för att baxa in Grekland i EU, avsatt dess demokratiskt valda ledare och ersatt honom med just en av sina fifflande bankmän som ställt till med hela krisen.
Och bara för att Anders Borg ska få sitta med på ETT möte per år, där han ändå inte kommer att ha något att säga till om!

Dessa förbannade knivhuggar-sossar har härmed gett sitt parti nådastöten!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

12 kommentarer:

Jan Wiklund sa...

"Självmordspakten" (Josephs Stiglitz' uttryck) kan visa sig vara en självmordspakt även för S.

Bert sa...

"Dolkstick" heter det.


I övrigt u.a.
:-)

Knapsu sa...

Bert: Njaa...jag vet inte om jag vill ge dig riktigt rätt där. Du är nog för modern i språket.

"En hastig känsla af plåga, som lik ett dolk- stygn for igenom mitt hjerta , väckte mig åter till sansning och känsla af mitt lif."

Från "Teckningar utur hvardagslifvet" av Fredrika Bremer 1832.
;-)

Anonym sa...

En riktig metallare som ordförande. Det måste ju vara alla rättrogna socialdemokraters dröm. Eller hur Knapsu? Lite får vi väl offra på EU:s altare?

/Meikäläinen

Bert sa...

Du måste skilja på "styng" och "stygn" i så fall.

Hehe - där fick jag dig allt. Se SAOL!

Knapsu sa...

Meikäläinen: Som tur är så är jag inte en rätttrogen socialdemokrat och jag vill inte offra ett endaste litet strå på EU:s altare. Hela EU som det utvecklas nu är ett otyg och innebär ett slut på demokratin och en övergång till kapitalets fascism.

Vilket jag kanske berört tidigare, eller kommer att beröra i en snar framtid?

När det gäller Löfven har jag ingen bestämd uppfattning ännu.

Bert: Det är både kul och intressant det här med språk. Ett ämne man kanske borde ha studerat istället för att ägna sig åt lönearbete?
:-)

Anonym sa...

Men vem har gett dem mandatet?
2003 var det folkomröstning om huruvida Sverige skulle ha euro eller inte och om den ekonomiska politiken skulle vara centralstyrd från EU.
Jag har inte hört nåt om att det varit en ny folkomröstning ej heller att opinionen svängt i frågan till europaktens fördel.
Har nån???

martin sa...

Vi har sett det hända i land efter land. Folkomröstningar stoppar inget. Röstar folket fel blir de kuppade av sina folkvalda eller tvingade att utstå propaganda tills de röstar rätt. Nu ser vi det hända i Sverige, det som hänt så många andra nationer i EU.

Knapsu sa...

Adjö demokrati, var hälsad kapitalets diktatur!

Kerstin sa...

En löneslav, som är ett offer för kapitalets djävulska diktatur -
är det du, Knapsu? Tröttsam retorik. Vem omvänder du? Du skriker för högt och onyanserat -
orkar man lyssna? Nää ...

Anonym sa...

JAG orkar lyssna, Kerstin. Jag tycker att han är otroligt bra på att uttrycka i klartext vad som händer i Sverige. Han kan i alla fall känna att han försökt tala om vad som händer. Till skillnad mot de som stillatigande ser på och sväljer allt som makten och media försöker lura på oss.

Knapsu sa...

Anonym: Tack!

Kerstin: Det jäkligaste är att jag har rätt! ;-)