fredag, januari 20, 2012

Manipulerad av media

Vi manipuleras dagligen av media. I dessa dagar, där en sensationsjournalistik som havererat fullständigt och media som har gått från att vara en granskare av den politiska makten till att vara en aktör med den egna agendan att avsätta en partiledare, gäller det att vara extremt kritisk till allt i nyhetsrapporteringen. Eftersom jag följt rapporteringen om Håkan Juholt i mycket hög grad så har jag haft en mycket kritiskt granskande syn på all rapportering i ärendet. Med både Argusögon och öron(!)inkopplade trodde jag att jag hade ganska bra immunitet mot de vinklade reportagen men igår upptäckte jag att jag ändå blev manipulerad av SVT.

Rapporteringen från när Socialdemokraternas verkställande utskott samlades till möte lurade även mig att tro att det var ett i all hast påkallat krismöte för att besluta om Håkan Juholts framtid som partiledare, när det i själva verket var ett sedan länge planerat möte för att avhandla helt andra ärenden.

Jag som följer rapporteringen närmast slaviskt och är extremt kritisk i min granskning av alla nyheter om Håkan Juholt, blev alltså lurad av media. Hur manipulerade är då inte de flesta andra som inte lusläser och granskar allt som skrivs och sägs i ärendet?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Massmedia gör precis vad dom ska göra granska våra folkvalda att det har fokuserats på juholt beror endast på att
han verkar vara en mästare på klavertramp.
Alla politiker granskas på samma men få lyckas ju uppnå samma nivå av dumhet som Juholt.
Att påstå att det pågått ett mediadrev mot Juholt är bara dumheter det spelar ingen roll vem det gäller det säljer lösnummer ändå.
Varför kan inte sossar sluta att försvara denne idiot vill dom bli ett 10 % parti eller? .
Sossarna försöker lösa 2012 problem med förlegad 60tals politik förnya er eller dö

Knapsu sa...

"Massmedia gör precis vad dom ska göra granska våra folkvalda...
..Alla politiker granskas på samma.."

Jajamensan, Aftonbladet har granskat regeringen lika hårt som de har granskat oppositionen! Vi har ju sett alla gigantiska jätterubriker dag ut och dag in om hur statsministern gång på gång upprepar samma lögner i debatterna och vi har sett hur hårt media pressar honom om alla negativa nyheter som t.ex Carema.
För att nu inte tala om hur media har ockuperat Carl Bildts hem för att få en kommentar om hur hans oljemiljoner blir till.

Ironiläge av.

När du säger att "Massmedia gör precis vad dom ska göra granska våra folkvalda" så undrar jag om du har sovit de senaste åren eller bara nöjt dig med att läsa rubrikerna hos skvallerpressen?

Det finns starka krafter som vill ha bort Juholt. Många finns i den absoluta partitoppen. De nyliberala Stockholmarna i (s) vill inte ha en äkta socialdemokrat från småland som styr dem.
Sedan finns det ju starka aktörer som känner sig hotade när Juholt pratar om hur privatiseringarna har slagit ut.

Lätsä sa...

Om det nu är 60-tals politik att vilja att tågtrafiken fungerar, att alla skall ha telefoni, att det skall finnas medicin på apoteket när jag behöver den, att vi ska ha lika bra skola för alla, att våra gamlingar inte skall vanvårdas och att de arbetslösa skall få en chans att få ett arbete istället för att arbetsgivaren får 5000 i månaden betalt för att några stackars utförsäkrade ersätter den ordinarie arbetskraften för 3000 i månaden och att jag ska ha råd med en cancerbehandling som egentligen kostar flera miljoner men där staten betalar allt?

Ja, då vill jag ha 60-tals politiken tillbaka!

Anonym sa...

Ja, alldeles riktigt.
Var är granskningen av utförsäljningen av mina tillgångar i landet? Var är granskningen av Bildts inblandning i oljeindustin (som mördar och fördriver människor från sina hem)? Var är granskningen av ersättningen till Göran Persson för att få honom att propagera för ESM? Var är granskningen av politiken som gör det lagligt och uppmuntransvärt att behandla sjuka, handikappade, gamla och arbetslösa som om de vore sämre varelser som ska pinas och plågas till döds?
Lätsä, ja, jag vill också ha tillbaka ett fungerande samhälle för alla, inte bara de som har mest pengar.
Idag får medelklassen hänga med lite av nåd, men sen dras tumskruvarna åt ytterligare ett snäpp och då blir det svettigt även för dessa att överleva, men då är det antagligen redan för sent.
Vi har ju redan idag köpt media som skriver vad ledarna vill liksom i Nordkorea.

Anonym sa...

http://www.dagensmedia.se/nyheter/pr/article3043080.ece

Jag har fler exempel på hur det går till.....

Anonym sa...

Lars Engkvist skriver:
Aftonbladet och Expressen har hyrt ...in sig i fastigheten på andra sidan gatan för att kunna filma vad som händer i sammanträdesrummet. Löpande rapporterar de hur folk rör sig i rummet och vem som eventuellt talar med vem.

Vad är det som bevakas? Ett gisslandrama? Förhandlingarna om den nya eu-pakten? En ny industriell storaffär som berör tusentals anställda? En regeringskris?

Nej. Det är ledningen för ett oppositionsparti som diskuterar sina problem, hur det ska kunna återvinna förtroendet och återta det politiska initiativet.

Anonym sa...

Att betänka !!!
LO-kontrollerade AMF valt att investera över 73 miljoner i Lundin Oil. AMF investerar också över 42 miljoner i CNOOC, ett oljebolag känt för sitt samröre med militärdiktaturen i Burma, där man anklagats för att fördriva lokalbefolkning.

Knapsu sa...

Pengar luktar inte, uppenbarligen.